Visame pasaulyje garsi italų virtuvė garsėja padažų įvairove ir paprastais, bet labai skaniais patiekalais. Įdomu tai, kad italai mėgsta valgyti, tačiau nėra nutukę.
Reikalas tas, kokius maisto produktus jie naudoja: ne makaronai iš parduotuvės, o šviežiai paruošti makaronai, pica ne su didžiuliu ingredientų kiekiu, o plona, bet su nuostabiu padažu. Tas pats yra su daržovių patiekalais, jie turi būti švieži.
KEPTI BAKLAŽANAI
Kai po darbo dienos namuose turite gaminti vakarienę, orkaitė visada padeda. Valgio praleidimas nėra išeitis, neturint laiko. Todėl kepti baklažanai yra tikras išsigelbėjimas. Šiandien mielai pasidalinsime itališkų baklažanų receptu vakarienei.
Jums reikės:
- 3 baklažanų
- 1 kg pomidorų
- 100 g parmezano
- 100 g mocarelos
- 5 šaukštų alyvuogių aliejaus
- bazilikų
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Pomidorus supjaustykite, sudėkite į puodą, pagardinkite druska ir pipirais ir apvirkite. Galite naudoti konservuotus.
Baklažaną supjaustykite plonais iki 1 cm storio griežinėliais ir įberkite druskos, palikite 5 minutėms leisti baklažanams išskirti sultis.
Keptuvėje šiek tiek apkepkite baklažanus, kad susidarytų pluta. Druskos nereikia.
Supjaustykite baziliką ir sutarkuokite parmezaną, smulkiai supjaustykite mocarelą.
Kepimo skardą sutepkite aliejumi ir įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Į formą supadėkite baklažanus, ant viršaus paskleiskite pomidorus ir baziliką, pakaitinius daržovių sluoksnius. Ant viršaus pabarstykite tarkuoto parmezano ir mocarelos.
Viską kepkite apie pusvalandį.
Su baklažanais galite kepti bulves. Baklažanai yra sezoninis produktas, tačiau jie gali būti užšaldyti žiemai, tik jums reikia tai padaryti teisingai.