Antradienis, 26 lapkričio, 2024

Naujausi

Braškių uogienė keptuvėje. Greitas ir nepaprastai skanus delikatesas

Aromatinga braškių uogienė per 10 minučių? Nesunku! Ir jums nereikia nakčiai užpilti uogų su cukrumi, užvirti, virti, išjungti, atvėsinti, vėl įjungti… Braškių uogienė keptuvėje yra visiškai kitokia ir visada sėkminga. Išsaugo šviežių uogų spalvą ir skonį.

Braškių uogienė

BRAŠKIŲ UOGIENĖ KEPTUVĖJE

„Kepti“ uogienę keptuvėje ilgą laiką nereikia. Avietėms ir serbentas užtenka 5 minučių, braškėms – ne daugiau kaip 10.

Kepimo metu jums nereikia uždengti dangčiu, uždengus ši tampa panaši į kompotą.

Braškių uogienė keptuvėje

Jums reikės:

  • 1 kg braškių
  • 1 kg cukraus
  • 2 šaukštai citrinos sulčių arba 1/3 šaukštelio citrinos rūgšties
  • 2 šaukštai vandens
  • 15 g agaro (nebūtinai)

Gaminimas:

Nuplaukite braškes ir nuimkite kotelius.

Braškių uogienė

Į keptuvę supilkite braškes. Virkite ant vidutinės ugnies. Nuolat maišykite, neuždenkite dangčiu. Kad braškės išlaikytų savo skonį ir spalvą, atidžiai stebėkite uogienę ir nemaišykite uogų.

Agarą ištirpinkite citrinų sultyse (su juo sirupas bus tirštas) ir palikite 10 minučių išbrinkti. Be agaro sirupas išliks skystas.

Į braškes mažomis dalimis įpilkite cukraus ir sumaišykite. Užvirkite, supilkite citrinų sultis su agaru ir virkite ne ilgiau kaip 8-10 minučių.

Braškių uogienė

Supilkite karštą uogienę į sausus, sterilizuotus stiklainius ir užsukite dangtelius. Apverskite aukštyn kojomis ir apvyniokite antklodę.

Laikykite uogienę vėsioje, sausoje vietoje.

BONUS

Tiršta agrastų uogienė keptuvėje

Jums reikės:

  • 800 g agrastų
  • 500 g cukraus
  • 1 riekelė citrinos
  • 35  vyšnių lapų
  • 0,5 šaukšto bet kokių riešutų
  • 120 ml vandens

Gaminimas:

Nuplaukite agrastus ir pašalinkite drėgmės perteklių popieriniu rankšluosčiu. Patartina pašalinti uodegėles ar supjaustyti uogą aštriu peiliu.

Braškių uogienė

Įdėkite uogas į šaltą keptuvę. Iš 100 ml vandens ir 200 g cukraus išvirkite sirupą ir supilkite jį į agrastus. Sudėkite vyšnių lapus, citriną, užvirkite, virkite 5 minutes ir išjunkite.

Procedūrą pakartokite du kartus kas 4 valandas. Virimo metu nepamirškite maišyti ir pašalinti putų.

Nuimkite lapus ir citriną ir trečią kartą padėkite uogienę ant ugnies, pridėdami 300 g cukraus ir riešutų. Virkite ant silpnos ugnies ne ilgiau kaip 5 minutes.

Išpilkite verdantį uogienę į sterilius stiklainius, užsukite dangtelius, apverskite aukštyn kojomis ir apvyniokite antklode.

Braškių uogienė

Iš agrastų gaminama labai skani ir graži uogienė, pasižyminti nuostabiu aromatu ir subtiliu skoniu.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

LIDL: granatams – 50%, RIMI: majonezui – 51%. MAXIMA, IKI, THOMAS PHILIPPS ir kt. 48 savaitės (2024.11.25–12.01) rekomenduojamos nuolaidos

Šią savaitę kainų analitikė Irena peržiūrėjo nuolaidos.lt svetainėje pateiktus akcijų leidinius ir atrinko geriausius pasiūlymus, kuriuos verta išnaudoti! Šios savaitės nuolaidos apima šviežius vaisius,...

Nedėkite šių žaisliukų ant kalėdinės eglutės: jie jau pasenę ir nepatiks Gyvatei

Iki žiemos švenčių liko visai nedaug laiko! Todėl jau dabar verta galvoti, kaip papuošti kalėdinę eglutę. Specialistai teigia, kad, kaip ir bet kurioje gyvenimo srityje,...
---