Atėjo dar vienas vakaras, o jūs nežinote, ką pagaminti vakarienei? Ir, kaip tyčia, trūksta laiko? Nesijaudinkite! Pasinaudokite šiais greitai paruošiamais ir gardžiais makaronų patiekalų receptais.
Žaibiški užimtos mamos makaronai
Reikės:
- 300 g makaronų
- grietinėlės
- alyvuogių aliejaus
- žalumynų
- sūrio apibarstyti
- 2 skiltelių česnako
- kumpio
Gaminimas:
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Trumpai pakepinkite susmulkintą česnaką ir supjaustytą kumpį keptuvėje, pridėkite grietinėlės ir gerai išmaišykite. Galiausiai sudėkite makaronus tiesiai į keptuvę, viską sumaišykite ir pagardinkite žalumynais. Patiekite apibarstytą sūriu.
Greitai paruošiami makaronai su grybais
Reikės:
- 500 g makaronų
- 1 svogūno
- 2 šaukštų sviesto
- 200 g šviežių grybų
- 2 šaukštų miltų
- 500 ml sultinio
- druskos
- 200 g grietinėlės
Gaminimas:
Apkepkite susmulkintą svogūną 1 šaukšte sviesto, suberkite griežinėliais supjaustytus grybus ir troškinkite. Iš likusio sviesto ir miltų paruoškite lengvą padažą, praskieskite sultiniu ir kaitinkite 20 minučių. Įberkite druskos, sudėkite troškintus grybus su svogūnais, grietinėlę ir leiskite užvirti. Galiausiai padažą sumaišykite su virtais makaronais.
Skanios makaronų salotos
Reikės:
- fusilli makaronų
- vištienos krūtinėlės
- 1 paprikos
- 2 vidutinio dydžio pomidorų
- druskos, maltų juodųjų pipirų
Padažui:
- 1/2 puodelio grietinėlės
- 1/2 puodelio majonezo
- citrinos sulčių
- druskos
- džiovintų žolelių
Gaminimas:
Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje. Nuplaukite, išvalykite ir supjaustykite vištienos mėsą kubeliais. Pagardinkite druska, pipirais ir pakepkite keptuvėje, kol suminkštės. Dubenyje sumaišykite majonezą su grietinėle ir pagardinkite druska, žolelėmis bei citrinos sultimis.
Tada į salotų dubenį sudėkite išvirtus ir nusausintus makaronus, vištieną, smulkiai supjaustytas daržoves ir galiausiai supikite padažą. Gerai išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą maždaug 1 valandai.
Makaronai su vištiena ir česnakais
Reikės:
- 400 g grietinėlės
- 400 g makaronų
- druskos
- 4 skiltelių česnako
- 2 svogūnų
- 2 šaukštų aliejaus
- 150 g virtos vištienos
- juodųjų pipirų
- sūrio apibarstyti
Gaminimas:
Makaronus išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės. Nusausinkite. Susmulkinkite česnaką ir svogūnus. Viską pakepkite keptuvėje ant aliejaus. Sudėkite nusausintus makaronus, grietinėlę ir supjaustytą vištieną.
Sudedamąsias dalis pridėkite palaipsniui ir viską gerai išmaišykite. Pagardinkite maltais juodaisiais pipirais. Jei padažas per tirštas, įpilkite vandens, kuriame buvo virti makaronai. Prieš patiekdami, apibarstykite sūriu.
Makaronai su mėsos ir sūrio padažu
Reikės:
- 400 g makaronų
- druskos ir pipirų
- 600 g vištienos krūtinėlės
- aliejaus
- 250 g tarkuoto sūrio
- 3 stiklinių grietinėlės
- petražolių
Gaminimas:
Makaronus išvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje. Smulkiai supjaustykite vištieną, pagardinkite druska, pipirais ir pakepinkite ant nedidelio kiekio aliejaus iki auksinės spalvos. Dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį, grietinėlę ir petražoles. Galima pagardinti druska.
Kepimo indą sutepkite trupučiu aliejaus, sluoksniuokite makaronus su vištiena ir užpilkite padažu. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug 30 minučių.
Makaronai su grietinėle
Reikės:
- 500 g spagečių
- 150 g kumpio
- 3 šaukštų aliejaus
- 3 skiltelių česnako
- 200 g grietinėlės
- 200 g sūrio
- druskos, maltų juodųjų pipirų
- žiupsnelio muskato riešuto
Gaminimas:
Spagečius išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės. Nusausinkite, bet pasilikite 100 ml vandens nuo makaronų padažui. Kol makaronai verda, į keptuvę įpilkite 2 šaukštus aliejaus ir pakepinkite kapotą česnaką maždaug 1 minutę.
Įdėkite muskato riešuto ir įpilkite vandens nuo makaronų, prieš tai įmaišę grietinėlės. Leiskite užvirti, sudėkite makaronus, smulkiai supjaustytą kumpį ir išmaišykite. Pabarstykite sūriu tiesiai ant keptuvės ir patiekite.