Aš negaliu gyventi be sriubų. Aš galiu valgyti jas valgyti kiekvieną dieną. Mama nuo vaikystės mokė, kad karštą sriubą reikia valgyti kiekvieną dieną. Tai naudinga! Tačiau vyras ir vaikai yra jai abejingi. Norėdama privilioti savo artimuosius į savo kulinarijos knygą įtraukiau daug neįprastų receptų. Tarp mėgstamiausių yra lengva, beveik dietinė sriuba su sūrio rutuliukais.
Sriuba su sūrio rutuliukais
Dietinis patiekalo pasirinkimas yra virimas ant vandens ar daržovių sultinio. Vištienos sriuba su sūrio rutuliukais ir virtos vištienos gabalėliais bus sunkesnis variantas. Bet nepaisant virimo būdo, sriuba visada gaunasi puiki!
Juns reikės:
- 2,5 l vištienos sultiniu arba vandens
- 1 didelis svogūnas
- 1 morka
- 5 vidutinės bulvės
- 4 šaukštai daržovių aliejus
- žalumynai, druska, pipirai pagal skonį
Sūrio rutuliukams reikės:
- 100 g olandiško sūrio
- 1 kiaušinis
- 100–130 g miltų
- 2 šaukštai minkšto sviesto
- druska pagal skonį
Gaminimas:
Pradėkite gaminti sūrio rutuliukus. Smulkiai sutarkuokite sūrį, įdėkite sviesto, miltų, kiaušinio ir druskos. Minkykite minkštą tešlą. Padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Kol tešla yra šaldytuve, supjaustykite bulves kubeliais ir supilkite į verdantį sultinį. Įpilkite druskos ir pipirų. Morkas ir svogūnus sutarkuokite, daržoves lengvai apkepkite augaliniame aliejuje ir supilkite į sriubą.
Tuo tarpu išimkite tešlą iš šaldytuvo ir suformuokite mažus rutuliukus, ne didesnius nei lazdyno riešutai, kitaip jie neišvirs.
Po vieną rutuliuką įmeskite vandenį. Išmaišykite ir virkite sriubą dar 5-10 minučių (kol rutuliukai bus paruošti).
Kai rutuliukai bus paruošti, suberkite susmulkintus žalumynus ir išjunkite ugnį. Supilkite skanią sriubą į lėkštes ir kvieskite artimuosius pietų. Gero apetito!