Kai prasideda braškės, norisi jų atsivalgyti už visus metus. Bet jūs galite ne tik valgyti jas šviežias. Braškių pyragas pagal šį receptą nepaliks abejingų.
BRAŠKIŲ PYRAGAS
Tešlai reikės:
- 400 g miltų
- 100 g cukraus
- 20 g vanilinio cukraus
- 120 g sviesto
- 2 kiaušiniai
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
- 300 g grietinės
- 20 g krakmolo
- 120 g cukraus
- 2 kiaušiniai
- 200–300 g braškių
Gaminimas:
Pirmiausia paruoškite tešlą. Norėdami tai padaryti, sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, išsijokite juos. Atskirame inde išplakite kiaušinius ir cukrų.
Tada į kiaušinius įpilkite sviesto ir gerai išplakite. Į šį mišinį suberkite miltus su kepimo milteliais ir minkykite tešlą. Paruoštą tešlą 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Sumaišykite visus kremo ingredientus ir plakite iki vientisos masės.
Nuplaukite ir nusausinkite braškes.
Dabar surinkite pyragą. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite ją į formą, padarydami mažus šonus. Ant tešlos užpilkite grietinėlės įdaro, tada sudėkite braškes.
Dabar nusiųskite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45 minutes, nuolat prižiūrėdami. Tada išjunkite orkaitę ir leiskite pyragui ten stovėti dar 30 minučių, tada galėsite patiekti!