Skumbrė yra viena skaniausių žuvų. Apetitinga, riebi žuvis gerai dera su beveik bet kokiu garnyru, o citrina ar petražolės tik pagerins jos skonį. Be to, joje pilna baltymų (19 g 100 g produkto) ir riebalų (13 g 100 g produkto).
Jei norite palepinti savo šeimą sūdyta skumbre, bet nepasitikite parduotuvėmis, jums parodysime, kaip paruošti žuvį namuose. Skumbrių sūdymas yra paprastas, tačiau gana ilgas procesas, kurio metu gausite gatavą produktą, be nežinomų priemaišų ir skonio stipriklių. Būkite kantrūs ir turėkite tinkamų ingredientų ir gaukite tikrą kulinarijos meno kūrinį!
Jums reikės:
- 2 skumbrės
- 500 ml vandens
- 50 g druskos
- 1 šaukštelis cukraus
- 10 žirnelių juodųjų pipirų
- 3 lauro lapai
Gaminima:
Atšildykite žuvų skerdenas.
Nupjaukite galvas ir uodegas. Kruopščiai išvalykite žuvį. Nuplaukite po tekančiu vandeniu.
Supjaustykite skiltelėmis.
Paruoškite sūrymą: užvirkite 0,5 litro vandens, įberkite druskos, cukraus, sudėkite pipirus ir lauro lapus.
Įdėkite žuvį į stiklainį, ant viršaus užpilkite sūrymu.
Palikite skumbrę sūdytis 8 valandas.
Jei viskas bus padaryta pagal receptą, jūsų sūdyta skumbrė turės puikų skonį ir elastingą tekstūrą. Galite patiekti ją kaip savarankišką užkandį arba kartu su garnyru: žaliais svogūnais, virtomis bulvėmis, virtais kiaušiniais ir net marinuotais grybais.
Tačiau mes primygtinai patariame atkreipti dėmesį į tai, kad ne visiems skumbrės bus naudingos: žmonėms, turintiems virškinimo trakto problemų, geriau atsisakyti šio užkandžio. Viskas dėl padidėjusio riebalų kiekio. Vaikams taip pat patariama duoti ne daugiau kaip vieną gabalėlį, nors jie nelabai mėgsta sūrų maistą.