Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Prancūziškas batonas. Išsikepkite jį namuose pagal šį paprastą receptą

Šiame straipsnyje sužinosite šiek tiek informacijos apie legendinio prancūziškos batono kilmę, jos standartinius dydžius ir, žinoma, kaip kepti. Mes taip pat pasidalinsime su jumis keliomis idėjomis, kaip prancūziškas batonas gali būti naudojamas gaminant maistą.

Prancūziško batono kilmė ne visai atitinka jo pavadinimą. Kai kurie ekspertai tvirtina, kad pirmieji receptai datuojami Napoleono karų eroje, tačiau taip nėra. 1839 m. Paryžiuje pasirodė „Vienos kepyklos“, būtent ten ir pradėjo kepti šį nuostabų kepinį.

Prancūziškas batonas

Yra keletas labai įdomių faktų apie prancūzišką batoną. Pavyzdžiui, ar žinojote, kad dienos pabaigoje prancūziškas batonas sukietėja? Štai kodėl jis turi būti valgomas šviežias. Įdomu ir tai, kad jį nėra įprasta pjaustyti, jį reikia laužyti.

1993 m. Prancūzijos vyriausybė įformino specialų receptą kepti batoną. Tai buvo padaryta siekiant apsaugoti tradicinius kepinius.

Prancūziškas batonas

Prancūziško batono receptas greitam maisto ruošimui

Yra įvairių batonų receptų, tačiau šiandien mes jums parodysime vieną iš paprasčiausių. Su juo jūs galite lengvai iškepti jį namuose.

Jums reikės:

  • 250 ml vandens
  • 8 g sausų mielių
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 1 šaukštelis druskos
  • 2 šaukštai augalinio aliejaus
  • 450 g miltų

Gaminimas:

Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje kartu su cukrumi. Palaukite 15 minučių, kol jos suaktyvės.

Mišinį supilkite į didelį indą ir po truputį pradėkite dėti miltus ir druską. Miltų kiekis gali būti šiek tiek didesnis ar mažesnis, nei nurodyta.

Prancūziškas batonas

Greitai minkydami tešlą, į ją turite įpilti augalinio aliejaus. Įkaitinkite jį puodelyje su 100 ml vandens

Po 20 minučių tešla bus paruošta. Padalinkite ją į dvi dalis ir suformuokite pailgą duoną. Sudėkite jas ant kepimo skardos, prieš tai padengdami popieriumi ir pabarstydami miltais.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite 15 minučių. Būtinai po skarda įdėkite nedidelę formą su  vandeniu.

Prancūziškas batonas

Kaip mėgautis paruošta duona? Žinoma, galite tiesiog mėgautis ja kaip mėgstamos kavos, arbatos ar net pieno užkandžiu. Taip pat galite gaminti sumuštinius arba kepti, įdarytą sūriu, pomidorais ir mėsa.

Kiekviena prancūziška kepyklėlė klientams patiekia savo pačių pagamintus specialius kepinius. Galbūt jūs galite šiek tiek patobulinti receptą, kad turėtumėte ir savo!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---