Praėjusią vasarą gavau tikrai aukso vertės pyrago receptą, kuriuo mano draugė pasidalijo su manimi. Kaip dabar atsimenu, einu į savo tėvų namus ir girdžiu mamos draugės balsą: „ Sūnus paėmė gabalėlį šio pyrago į darbą ir jį užpuolė darbuotojai tema„ paprašyti mamos recepto“. Braškių ir kefyro pyragas yra tobulas! ”
O mano mama girdėdama entuziastingus šūksnius atsiliepia: „ Užsirašyk: 1 stiklinė kefyro, 50 gramų sviesto, miltai … “ Na, aš dabar mielai gaminu tokį pyragą. Paprasta sudėtis ir lengvas paruošimas!
Braškių ir kefyro pyragas
Šiandien redaktoriai papasakos, kaip pasigaminti braškių pyragą su kefyru.
Jums reikės:
- 2 kiaušiniai
- 170 g cukraus
- 1 stiklinė kefyro
- 50 g sviesto
- 1,5 šaukšto miltų
- 1 šaukštelis sodos
- 300 g braškių
- žiupsnelis druskos
Gaminimas:
Mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą. Leiskite atvėsti.
Patogioje talpykloje kiaušinius nedideliu greičiu išplakite su žiupsneliu druskos, kad padidintumėte tūrį. Į indą supilkite cukrų ir toliau plakite 5 minutes, kol susidarys lengva masė.
Į indą supilkite kefyrą ir sviestą, šiek tiek daugiau sumaišykite su šluotele ar maišytuvu mažu greičiu. Išsijokite miltus, įpilkite sodą.
Norėdami išmaišyti tolygią ir vienodą tešlą, naudokite maišytuvą. Pagal konsistenciją ji turėtų priminti grietinę.
Kepimo indą sutepkite sviestu. Formos apačioje paskleiskite nuplautas braškes.
Ant braškių viršaus užpilkite tešlą, kad ji tolygiai padengtų uogas. Įdėkite pyragą į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 60 minučių. Patikrinkite pyrago iškepimą dantų krapštuku ar mediniu pagaliuku.
Tortą visiškai atvėsinkite ir tik po to išimkite iš formos ir patiekite. Štai viskas, braškių ir kefyro pyragas paruoštas!