Marinuoti kiaušiniai yra originalus vokiškas patiekalas. Šis kiaušinių gaminimo būdas atsirado prieš 300 metų. Tik tokiu būdu kiaušiniai galėjo būti laikomi pakankamai ilgai. Šis metodas išliko iki šių dienų ir laikui bėgant atsirado daugybė skirtingų neįprastų marinatų receptų, apie kuriuos mes kalbėsime šiandien.
MARINUOTI KIAUŠINIAI
Marinuoti kiaušiniai yra puikus užkandis. Taip pat tokie kiaušiniai dažnai patiekiami baruose, kur jie naudojami kaip įvairių kokteilių užkandžiai.
Daugelis žmonių renkasi marinuotus putpelių kiaušinius, tvirtindami, kad jie yra daug skanesni. Tačiau tai yra skonio dalykas. Tie marinatai, apie kuriuos šiandien kalbėsime, tinka bet kokiems kiaušiniams.
Amerikietiškai marinuoti kiaušiniai
Jums reikės:
- 12 kiaušinių
- 250 ml baltojo acto
- 250 ml vandens
- 1 valgomojo šaukšto cukraus
- 2 šaukštelių prieskonių marinatui
- 1 šaukštelio druskos
Gaminimas:
Kietai virtiems kiaušiniams, leiskite atvėsti, o tada nulupkite. Sudėkite juos į stiklainį.
Nedideliame puode sumaišykite actą, vandenį, cukrų, druską ir prieskonius. Geriausiai tinka gvazdikėlių, paprikų, lauro lapų ir čili pipirų mišinys. Dabar reikia užvirinti marinatą ir virti dar 10 minučių.
Marinatas turi būti nedelsiant supiltas į stiklainį ir sandariai uždarytas. Tiek dangtis, tiek stiklainis iš anksto turi būti kruopščiai sterilizuoti.
Atvėsus, stiklainį reikia atšaldyti. Kad kiaušiniai būtų gerai prisotinti prieskonių, jie turi būti palaikomi marinate maždaug savaitę.
Patiekite šį patiekalą su naminiais krekeriais ar traškučiais.
Specialus kiniškų prieskonių, tokių kaip pankolis, žvaigždinis anyžius, gvazdikėliai ir cinamonas, mišinys suteiks azijietiško skonio kiaušiniams. Sumaldami šiuos prieskonius maišytuve, galite paruošti visą stiklainį kiniškų prieskonių.
Kiniškai marinuoti kiaušiniai
Jums reikės:
- 12 kiaušinių
- 1 šaukštelis kiniškos arbatos
- 3 šaukštai sojos padažo
- 1 valgomasis šaukštas apelsinų sulčių
- 1 šaukštelis kiniškų prieskonių
- 0,5 šaukštelio jūros druskos
- 1 šaukštelis rudojo cukraus
Gaminimas:
Į puodą sudėkite kiaušinius ir užpilkite šaltu vandeniu. Užvirkite vandenį ir virkite kiaušinius ant silpnos ugnies 5 minutes.
Atsargiai išimkite ir užpilkite šaltu vandeniu. Kiekvieno kiaušinio lukštus šaukštu padaužykite taip, kad jie būtų įtrūkę, ir vėl įdėkite į vandenį.
Įdėkite kiaušinius į puodą dar kartą, užpilkite 1 litru vandens ir užvirkite. Atskirame inde sumaišykite marinato ingredientus ir įpilkite mišinio į verdantį vandenį. Virkite kiaušinius dar 7 minutes.
Neišimkite kiaušinių, leiskite marinatui atvėsti. Dabar puodą dėkite į šaldytuvą nakčiai.
Prieš patiekdami nulupę kiaušinius, pastebėsite, kad jie išmarginti tinklo pavidalu suformavo gražų dizainą.
Pjemonto marinuoti kiaušiniai
Jums reikės:
- 15 putpelių kiaušinių
- 10 šakelių petražolių
- 1 aitriosios paprikos
- 4 skiltelių česnako
- 125 ml pomidorų sulčių
- 100 g šprotų
- 125 ml saulėgrąžų aliejaus
- 10 g druskos
- 40 ml obuolių sidro acto
Gaminimas:
Išvirkite ir nulupkite putpelių kiaušinius.
Susmulkinkite petražoles, suberkite smulkiai supjaustytą čili pipirą ir susmulkintą česnaką. Išmaišykite ir suberkite susmulkintus šprotus, supilkite pomidorų sultis ir aliejų. Įpilkite acto ir druskos.
Sudėkite kiaušinius į litro talpos indą, supilkite marinatą ir uždarykite dangtį.
Marinuoti kiaušiniai yra gana neįprastas užkandis, galintis nustebinti svečius. Vyrams tai turėtų ypač patikti!