Maisto trūkumo laikai praėjo prieš daugelį metų, tačiau daugelis vis dar prisimena visas elegantiškas įvairių skanėstų, kurias paruošė mūsų močiutės, alternatyvas. Ilgą laiką skanių saldainių taip pat nebuvo. Tuomet naminė karamelė buvo verdama kiekvienuose namuose. Mūsų rūpestingi tėvai sugalvojo savo neįprastą receptą, kad pradžiugintų vaikus.
VIRTAS CUKRUS PIENE
Šis skanėstas šiek tiek primena „Karvutės“ saldainius, kurie dabar yra tokie populiarūs. Tačiau daugelis vis dar renkasi saldumynus, kad įsitikintų produkto sudėtimi ir kokybe.
Jums reikės:
- 1 stiklinė pieno
- 3,5 stiklinės cukraus
- 1 valgomasis šaukštas sviesto
- riešutai
- razinos
- cukraus pudra
Gaminimas:
Norėdami pagaminti karamelę, turite naudoti keptuvę arba storą stiklinį indą. Į indą reikia supilti cukrų, į jį įpilti pieno ir sviesto.
Virimo procesas yra gana ilgas, jums reikia virinti cukrų maždaug 40 minučių. Nepamirškite nuolat maišyti.
Kaip žinoti, kada išvirė? Į lėkštę nupilkite šiek tiek masės. Lašas turėtų išlaikyti savo formą. Jei jis plinta, būtina virinti šiek tiek daugiau.
Raskite tinkamas desertų formeles ir šiek tiek padenkite aliejumi. Į cukrų, jei norite, įpilkite šiek tiek razinų ir riešutų ir užpildykite formeles.
Atminkite, kad cukrus kietėja labai greitai, todėl būtina nedelsiant veikti. Cukrui užšalus, išimkite jį iš formos ir pabarstykite cukraus pudra.
Ši karamelė gali būti patiekiama su arbata. Tačiau ja taip pat galite papuošti savo pyragus.
Sultingi čeburekai. Pats skaniausias šio patiekalo receptas
Čeburekai nėra sveikas maistas, tačiau kartais tikrai norisi pasigardžiuoti šiais pyragais sultinga malta mėsa. Vienintelis būdas, patiekalą padaryti sveikesnį yra patiems jį gaminti. Taip jūs žinosite sudėtį ir produktų kokybę.
SULTINGI ČEBUREKAI
Jums reikės:
- 400 g maltos jautienos
- 1 stiklinės šilto vandens
- 1 šaukštelio cukraus
- 3 stiklinių kvietinių miltų
- 6 šaukštų augalinio aliejaus
- 1 šaukštelio degtinės
- 3 svogūnų
- 2 žiupsnelių druskos
- žiupsnelio pipirų
Gaminimas:
Į atskirą indą supilkite šiltą vandenį, čia įpilkite cukraus ir žiupsnelį druskos.
Sumaišykite miltus su vandeniu, augaliniu aliejumi ir degtine. Gautą tešlą apvyniokite plėvele ir palikite pusvalandžiui šaldytuve. Ten ji taps elastingesnė.
Smulkiai supjaustykite svogūną sumaišykite su žiupsneliu druskos. Suberkite pipirus. Gautą masę sumaišykite su šviežia malta mėsa.
Iškočiokite tešlos gabalėlius, kiekviename jų paskleisdami po šaukštą maltos mėsos. Sulenkite per pusę, užspauskite kraštus pirštais ar šakute.
Čeburekai kepami augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies. Kepkite iš kiekvienos pusės iki auksinės rudos spalvos, maždaug 2–3 minutes. Traškūs ir sultingi čeburekai yra paruošti!
Kaip matote, gaminti skanius patiekalus namuose yra labai paprasta. Svarbiausia yra pasirinkti tinkamą įdarą, nes įdaras lemia patiekalo skonį. Dar geriau, sumalkite šviežią mėsą patys. Tuomet čeburekai bus dar nuostabesni, o šeima bus dėkinga už tokį skanų patiekalą.
Naminė chalva. Pasigaminkite šį desertą dar sveikesnį!
Toks delikatesas, kaip chalva yra pažįstamas visiems nuo vaikystės. Chalvą mėgsta tiek suaugusieji, tiek vaikai.
Laikas praėjo ir dabar parduotuvės esanti chalva visai kitokia. Todėl labai smagu, sužinoti šio deserto receptą ir pasigaminti jį patiems namuose. Desertas yra ne tik skanus, bet ir sveikas, nes jame yra tik natūralių ingredientų, be to, jame nėra nei cukraus, nei miltų.
Jums reikės:
- 200 g keptų saulėgrąžų sėklų
- 100 g skrudintų žemės riešutų
- 2-3 šaukštai medus
Gaminimas:
Kavos malūnėlyje sumalkite saulėgrąžų sėklas, kol pasidarys riebumas. Maltas sėklas suberkite į gilų dubenį.
Taip pat susmulkinkite žemės riešutus. Žemės riešutus sumaišykite su sėklomis.
Sumaišykite žemės riešutus su sėklomis, tada į mišinį įpilkite medaus. Gerai išmaišykite.
Paruoštą masę išklokite ant plėvelės ir susukite į ritinį.
Palikite būsimą chalvą valandai šaldytuve, kad sušaltų medus ir sandariai sujungtų visus ingredientus.
Supjaustykite chalvą į mažus gabalėlius ir mėgaukitės subtiliu skoniu!
Chalvą valgyti geriausia saikingai. 30 gramų per dieną yra pakankamai, kad pamaitintumėte savo kūną ir mėgautumėtės skoniu.
Sausainiai per mėsmalę. Tradicinis, visų pamirštas receptas
Sausainiai per mėsmalę visiems primena vaikystę. Daugelis jų gaudavo atvykę pas senelius ar per šventes. Atėjo laikas jų išsikepti patiems.
SAUSAINIAI PER MĖSMALĘ
Jums reikės:
- 200 g sviesto
- 2 kiaušiniai
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
- 2 šaukštai majonezo
- 600 g miltų
- 1 g vanilino
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
Gaminimas:
Patogiame inde kiaušinius išplakite su cukrumi. Ištirpinkite sviestą garų vonelėje.
Įmaišykite ištirpintą sviestą ir majonezą, plaktus kiaušinius su cukrumi. Gerai išmaišykite, tada apibarstykite pusę miltų, vanilės, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos. Išmaišykite, o po to palaipsniui suberkite likusius miltus.
Išminkykite tešlą. Tešla turėtų būti elastinga, gerai suformuota ir nelipti prie rankų ir stalo. Apvyniokite tešlą į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.
Paruoškite mėsmalę. Paimkite tešlos gabalą . Slinkite mėsmalę taip, kad tešla būtų 1,5 centimetro.
Atkreipkite dėmesį, kad geriau supjaustyti arti mėsmalės, kad kito sausainio kraštas neliptų kartu.
Sudėkite sausainius ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Palikite sausainius kambario temperatūroje ant kepimo skardos šiek tiek laiko. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, pusvalandį.
Atvėsusius sausainius galima apibarstyti cukraus pudra!