Bandelės su obuoliais yra malonus prisiminimas iš daugelio vaikystės. Atrodė, kad mokykloje ar pas močiutę jos buvo minkštos ir purios, kaip tikra pagalvė. Tačiau rasti tinkamą šio kepinio receptą nėra taip paprasta.
Mielinės bandelės su obuoliais yra tikras lobis. Jos yra visiškai minkštos ir tiesiog tirpsta burnoje. Mes rekomenduojame skirti pusvalandį bandelėms, kuriomis galėsite džiaugtis porą dienų, paruošti!
Jums reikės:
- Stiklinės pieno
- Kvietinių miltų 3,5 stiklinių
- Mielių 4 g
- Cukraus 6 šaukštų
- Sviesto 40 g
- Kiaušinio 1 vnt.
- Obuolių 800 g
- Citrinos 0,5 vnt.
- Razinų pagal skonį
- Cinamono pagal skonį
- Druskos pagal skonį
- Vanilės pagal skonį
Gaminimas:
Giliame inde sumaišykite pieną, mieles ir 3 šaukštus cukraus. Mišinį atidėkite 10 minučių, o kiaušinius išplakite su vanile ir po truputį sumaišykite su miltais.
Minkykite tešlą rankomis, įpildami druskos ir minkšto sviesto. Į tešlą įpilkite mielių. Vėl minkykite tešlą. Ji bus minkšta, nelips prie jūsų rankų.
Tešlą sudėkite į dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Palikite pakilti 1–2 valandas. Tešla padidės bent 2 kartus.
Tuo tarpu paruoškite įdarą. Nulupkite ir supjaustykite obuolius. Troškinkite juos ant vidutinės ugnies keptuvėje, pabarstykite likusiu cukrumi, aplaistykite citrinos sultimis ir, jei norite, įpilkite razinų.
Kai skystis išgaruos, maždaug po 20 minučių įpilkite cinamono. Palikite obuolius atvėsti po dangčiu. Tuo tarpu išminkykite tešlą, padalinkite ją į mažus vienodus gabalėlius.
Iš jų suformuokite rutulius, apvyniokite juos plėvele ir palikite dar 15 minučių. Tada iš kiekvieno gabalėlio padarykite paplotėlius ir į vidurį įdėkite įdaro.
Paruoštas bandeles sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Uždenkite gaminius rankšluosčiu, palikite 15 minučių.
Tuomet bandeles sutepkite plaktu kiaušiniu, pabarstykite cukrumi. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros 15–20 minučių. Patiekite ant stalo, kai šiek tiek atvės.
Bandelės su saldžiais trupiniais. Paragavę norėsite jų dar ir dar
Bandelės yra užkandis, kuris nepalieka abejingų. Jos skanios šiltos ir šaltos, su kava ar arbata. O naminių bandelių skonis niekada neprilygs pirktinėms.
Bandelės su saldžiais trupiniais
Jums reikės:
- 420 g miltų
- 1 kiaušinio
- 200 ml pieno
- 3 šaukštų cukraus
- 50 g sviesto
- 7 g mielių
- 1 šaukštelio druskos
- 3 šaukštų augalinio aliejaus
Saldiems trupiniams:
- 30 g cukraus
- 30 g miltų
- 15 g sviesto
Gaminimas:
Pašildykite pieną, į jį suberkite mieles, 1 šaukštą cukraus ir išmaišykite.
Tada įpilkite 3 šaukštus išsijotų miltų, dar kartą sumaišykite ingredientus ir leiskite mišiniui pastovėti pusvalandį.
Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su kiaušiniu, druska ir cukrumi.
Supilkite sviesto-kiaušinių mišinį į tešlą ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės, porcijomis įberdami miltus ir įpildami augalinio aliejaus.
Pabarstykite miltus ant stalo, kad tešla neliptų ir minkykite tešlą, kol ji nustos lipti prie jūsų rankų.
Paimkite švarų, gilų indą, sutepkite jį aliejumi ir padėkite tešlą į vidų. Uždenkite plėvele ar virtuviniu rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą 25–35 minutėms.
Tada vėl išminkykite tešlą ir palikite vėl pastovėti pusvalandį, uždengę plėvele.
Norėdami paruošti trupinius, miltus sumaišykite su cukrumi ir sviestu.
Tešlą padalinkite į lygias dalis, kiekvieną susukite į rutulį, tada uždenkite plėvele ir palikite 10–15 minučių.
Rutulius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, palikdami nedidelį atstumą tarp jų ir uždenkite plėvele. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Kiaušinio plakiniu sutepkite bandeles ir pabarstykite trupiniais. Tada kepkite orkaitėje 25–35 minutes.