Spagečių apkepas! Vargu, ar teko susidurti su panašiu receptu. Ir viskas yra tešloje, tikrai neįprastas skonis ir vaizdas.
Nepaisant to, kad toks patiekalas turi daug angliavandenių, bet ir italų močiutė, kuri pasidalino receptu sako, kad verta jį paruošti. Su šviežių daržovių sriuba šis pyragas puikiai tinka!
SPAGEČIŲ APKEPAS
Jums reikės:
- 250 g spagečių
- 400 ml pomidorų padažo
- 250 g bet kokio kieto sūrio
- paruoštos picos/pyrago tešlos, naminės šviežios tešlos
- 100 g tarkuoto parmezano
- 1 kiaušinis
Gaminimas:
Iškočiokite picos tešlą, leiskite tešlai pastovėti.
Išvirkite spagečius, kaip parašyta ant pakuotės.
Išmaišykite spagečius su pomidorų pasta arba mėgstamu pomidorų padažu. Įdėkite masę kaip pyrago įdarą ant tešlos. Čia sudėkite supjaustytą kietą sūrį.
Pyrago viršutinę dalį apvyniokite. Pyragą aptepkite kiaušinių baltymu ir pabarstykite tarkuotu parmezano sūriu. Smulkiai supjaustytos žolelės, išdėstytos ant viršaus, žymiai pagerins patiekalo skonį – naudokite salierus, baziliką, petražoles, taip pat bet kokius itališkus prieskonius.
Kepkite pyragą 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių.
Įdaras atrodo labai nepaprastai … Su tokiu pyragu galite drąsiai eksperimentuoti – į vidų verta įberti smulkiai supjaustytų keptų grybų, virtą kiaušinį, šviežius pomidorus ar paprikas, supjaustytas plonomis riekelėmis.
Tegul jūsų kulinariniai eksperimentai nėra aiškūs visiems, tačiau tokį patiekalą reikėtų paruošti bent kartą. Labiausiai visiems patinka pyrago viduje ištirpinto sūrio skonis … Kepdama į vidų pridėkite smulkiai pjaustytų alyvuogių!