Prisipažinkite, kada gaminote iš pomidorų? Dar visai neseniai virtuvėje buvo trys pagrindiniai variantai: šviežių daržovių salotos, užkepėlė ir, žinoma, konservavimas. Bet ketvirtasis, užgožė visus tris ankstesnius gaminimo būdus. Pomidorų užkandis su svogūnais ir česnakais skamba pernelyg paprastai, tačiau iš tikrųjų tai tobulas patiekalas.
Jo pagrindas yra medus. Ar tai suderinama su daržovėmis ir svogūnais? Labai! Skonis nepaprastas: saldus dėl medaus ir aštrus dėl raudonųjų pipirų.
Jums reikės:
- Pomidorai 5 vnt.
- Svogūnai 3 vnt
- Česnakas 4 skiltelės
- Saulėgrąžų aliejus 4 šaukštai
- Citrinų sultys 2 šaukštai
- Bazilikas 1 šaukštelis
- Aitrusis pipiras 1 vnt.
- Medus 1,5 šaukšto
- Druska 0,5 šaukštelio
Gaminimas:
Pomidorus supjaustykite maždaug 0,5–0,6 cm storio griežinėliais, taip pat supjaustykite nuluptus svogūnų žiedus ir česnaką į mažus gabalėlius.
Sumaišykite medų ir citrinos sultis. Įpilkite saulėgrąžų aliejaus, baziliko, druskos ir smulkintą aitrųjų pipirą.
Paimkite stiklinį indelį ir sudėkite pomidorus ant dugno kaip pirmąjį sluoksnį. Pabarstykite svogūnais ir česnakais. Pakartokite sluoksnius tokia tvarka, kol sunaudosite visus ingredientus.
Supilkite padažą, uždarykite dangtelį ir gerai suplakite stiklainį. Mažiausiai pusvalandį pomidorų užkandis turėtų pastovėti šaldytuve.
Kvapūs pomidorai su svogūnais tiesiai iš stiklainio yra tinkami iškylai. Į stiklainį galite pridėti šiek tiek daugiau žalumynų: pagerės ne tik skonis – pats užkandis bus neįtikėtinai ryškus.