Žmonėms, kurių vaikystė buvo sovietmečiu labai, labai pasisekė. Jūs ir aš atradome daug įdomių ir tikrų dalykų, daugybę skanių ir natūralių produktų. Patogumų trūkumas buvo kompensuojamas paprastų ir prieinamų prekių gausa. Atmintis apie tai greičiausiai liks visam gyvenimui.
PIENO KOKTEILIS SU LEDAIS
Daugelio pats mylimiausias ir įsimintiniausias delikatesas buvo, yra ir bus pieno kokteilis. Klampus, baltas ir labai saldus, jis buvo su burbuliukais ir pasibaigdavo per greitai. Daugelyje miestų jis buvo gaminamas maisto prekių parduotuvėse ir baruose. Plieninis maišytuvas su trim ragais sukdavo antgalius ir visiems tenka po šalto gėrimo porciją.
Darbuotojos plakdavo kokteilį tiesiai prieš nekantrią eilę. Jos pildavo pieną tiesiai iš butelio į plieninę stiklinę, ten dėdavo grietininių ledų ir sirupo. Dažniausiai – kriaušinio. Ir viso to būdavo per akis!
Nostalgiškas pieno kokteilis
Jums reikės:
- 400 g pieno
- 4 šaukštai kriaušių sirupo
- 100 g ledų
Gaminimas:
Į maišytuvo indą supilkite labai šaltą pieną.
Įpilkite sirupo.
Sudėkite ledus.
Plakite viską vieną minutę dideliu greičiu.
Pienas turi būti atšaldomas labai stipriai: Norėdami tai pasiekti, maždaug dvi valandas laikykite pieną šaldiklyje.
Virtinukai su varške. Nostalgiškas vaikystės skonis lėkštėje!
Teigiama, kad koldūnai atsirado Turkijoje, kur jie buvo vadinami dyushwara. Vėliau jie tapo mėgstamu patiekalu visame pasaulyje. Virtinukai su varške, vyšniomis, bulvėmis ir česnakais- jie stebina bet kokiu įdaru.
Virtinukai su varške namuose
Norint negaišti laiko, yra supaprastintas būdas juos paruošti daug greičiau ir be nereikalingų judesių. Papasakosime, kaip per 45 minutes paruošti skanius virtinukus.
Jums reikės:
- 100 ml vandens
- 250–300 g kvietinių miltų
- 30 g sviesto
- 2 kiaušiniai
- 450 g varškės
- 1 žiupsnelis druskos
- 4 šaukštai cukraus
Gaminimas:
Sviestą ištirpinkite su 100 ml verdančio vandens.
Įmuškite 1 kiaušinį ir sumaišykite su išsijotais miltais, įberkite druskos.
Sumaišykite kiaušinių mišinį su verdančiu vandeniu. Pabandykite gerai išmaišyti tešlą, ji pasirodys gana elastinga.
Apvyniokite tešlą į plastikine plėvele ir palikite pailsėti pusvalandį.
1 kiaušinio trynį išplakite su cukrumi ir varške, įpilkite vanilino.
Tešlą iškočiokite į ploną siaurą sluoksnį ir paskirstykite įdarą.
Tešlą suvyniokite į dešrą ir supjaustykite mažais gabalėliais.
Virtinukus su varške virkite 10–15 minučių.
Vanilinės bandelės. Nostalgiškas skonis iš vaikystės…
Vanilės bandelės mums pažįstamos nuo vaikystės. Tuo metu jos buvo parduodamos kiekvienoje valstybinių institucijų mokykloje ir valgykloje. Jos buvo purios, minkštos ir kvapnios.
Vanilinės bandelės pagamintos pagal šį receptą padės jums atsiminti tą skonį ir gaminti jas vėl ir vėl.
VANILINĖS BANDELĖS
Jums reikės:
Pirmoji tešla:
- 100 ml pieno
- 100 ml vandens
- 200 g miltų
- 5 g sausų mielių
Antroji tešla:
- 100 ml vandens
- 200 g cukraus
- 100 g sviesto
- 550 g miltų
- 6 g sausų mielių
- 2 kiaušiniai
- 1 šaukštelis druska
- 2 maišeliai vanilinio cukraus
Gaminimas:
Norėdami gauti tešlą, pieną sumaišykite su vandeniu ir šiek tiek pakaitinkite. Sudėkite mieles, gerai išmaišykite. Tada suberkite miltus ir vėl išmaišykite, kad neliktų gumulų. Tešla turi būti gana tiršta. Uždenkite ją švariu rankšluosčiu ir palikite 2 valandoms šiltoje vietoje. Jis turėtų padidėti.
Pradėkite ruošti antrąją tešlą. Į šiltą vandenį įpilkite cukraus, vanilinio cukraus, mielių ir druskos. Viską gerai išmaišykite. Sumaišykite šį mišinį pirmąją tešla. Įmaišykite kiaušinius. Palaipsniui įmaišykite miltus. O pačiame gale įpilkite ištirpinto ir atvėsinto iki kambario temperatūros sviesto.
Sutepkite didelį indus augaliniu aliejumi. Tešlą perkelkite į ją, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 2 valandas.
Tada formuokite bandeles. Iš tokio tešlos kiekio gausite apie 15. Padėkite jas ant kepimo skardos, suteptos augaliniu aliejumi. Uždenkite rankšluosčiu, palikite 40 minučių. Tada sutepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite skanius orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ° C 40 minučių.
Nemėginkite paspartinti proceso. Netingėkite gerai išminkyti tešlą. Tai yra tobulo kepimo paslaptis. Priešingu atveju vanilinės bandelės gali būti kietos ir neskanios.