Daugelio namuose dabar yra mėsos konservai, kuriuos valgote tikrai dažnai. O gal laikas jų pasidaryti patiems? Juk taip ne tik sunaudosite mėsą, bet ir mėgausitės skaniu maistu.
Manau, kad beveik visi jau pamiršo, kokį skonį turėtų turėti tikri mėsos konservai, nes tai, kas dabar parduodama parduotuvėse, vargu ar gali būti vadinama mėsa.
Pagaminti tai visai nėra sunku. Tam nereikia specialios įrangos, reikia tik orkaitės ir 0,5 ar 0,7 litro talpos stiklainių.
Kad troškinys būtų skanus, svarbu vartoti šviežiausią, neriebią mėsą. Jo sudėtį galima šiek tiek „atskiesti“ ištirpintais kiaulienos riebalais, tačiau tik saikingai. Tai padidins laikymo laiką, taip pat prisotins patiekalą.
Jums reikės:
- 1 kg mėsos
- 0,5 kg riebalų
- 1 valgomasis šaukštas druskos
- 1-2 lauro lapai vienam stiklainiui
- 5–6 žirneliai pipirų stiklainiui
- maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Pirmiausia mėsą gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
Iš mėsos (jei yra) išpjaukite odelę ir padalykite ją į gana didelius 6–7 cm pločio gabalėlius. Įdėkite juos į gilų indą, užpilkite druskos ir maltų pipirų pagal skonį.
Viską labai atsargiai išmaišykite, kad kiekvienas gabalas gautų druskos ir pipirų porciją, uždenkite ir palikite mėsai marinuotis valandą.
Stikliniai yra svarbūs norint tinkamai paruošti. Norėdami tai padaryti, juos reikia nuplauti, tada sterilizuoti. Juos galite sterilizuoti skirtingais būdais, pavyzdžiui, 3 minutes įdėkite švarius sausus stiklainius į mikrobangų krosnelę.
Kiekvieno stiklainio apačioje įdėkite 1-2 lauro lapus, pipirus, tačiau nedėkite mėsos iki viršaus.
Mėsos lygis turėtų būti kažkur 2-3 cm žemiau stiklainio krašto, kad turinys neištekėtų. Įdėkite kepimo skardą į orkaitę ir įpilkite šiek tiek vandens. Stiklainius uždenkite geležiniais dangčiais, iš kurių pirmiausia reikia pašalinti sandarinimo gumą, ir padėkite į šaltą orkaitę.
Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių. Kai mėsa užvirs, sumažinkite temperatūrą iki 150 laipsnių ir leskite kepti 3 valandas. Mėsa turėtų sustingti.
Kol mėsa kepa, riebalus supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į keptuvę ar kepimo skardą. Kaitinkite riebalus ant silpnos ugnies. Gautą mėsą užpilkite išlydytais riebalais.
Išimkite stiklainius (nepamirškite, kad jie karšti). Įdėkite elastines juostas atgal į dangtelius. Užsukite, padėkite skardines aukštyn kojomis ir apvyniokite rankšluosčiu, kol visiškai atvės.
Skaniausias mėsos konservai yra paruošti!
Mėsa, paruošta namuose, laikoma šaldytuve iki šešių mėnesių. O kaip skanu, tiesiog nėra žodžių. Troškinį galima dėti į bet kurį patiekalą, taip pat pasiimti stiklainį su savimi į išvyką ar žvejoti.