Ar išbandėte visus esamus blynų receptus ir ieškote kažko naujo? Mes galvojame, kad šie bulviniai blynai yra tai ko ieškote. Ploname, aromatingame blyne galite suvynioti bet kokį įdarą ir patiekti šeimos vakarienei.
Ploni blynai, gaminami iš bulvių jus tikrai užkariaus paruošimo paprastumu.
BULVINIAI BLYNAI
Jums reikės:
- 4–5 bulvės
- 250–300 g kvietinių miltų
- 3 kiaušiniai
- 5 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
- 250-300 ml pieno
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
- 3-4 skiltelės česnako
- žalumynų pagal skonį
- druska pagal skonį
Gaminimas:
Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite kiekvieną į 4 dalis. Įdėkite bulves į puodą, supilkite vandenį, druską ir virkite, kol išvirs.
Kai bulvės atvės, gerai ją susmulkinkite kartu su vandeniu, kuriame buvo virtos, kol taps koše.
Į bulvių mišinį sudėkite smulkintą česnaką, virintą pieną, kiaušinius ir miltus. Gerai išmaišykite. Į mišinį įpilkite augalinio aliejaus ir 1 šaukštelį druskos. Vėl sumaišykite visus ingredientus ir leiskite tešlai pastovėti 25-30 minučių.
Į įkaitintą keptuvę supilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir kepkite vidutinio skersmens plonus blynus, kiekvieną apibarstydami žalumynais. Atminkite, kad bulviniai blynai yra trapesni, todėl turite juos atsargiai apversti.
Atlikta! Kvapnūs bulviniai blynai gali būti patiekiami kaip savarankiškas patiekalas arba gali būti su grybų, mėsos ar daržovių įdaru.