Tik naminis batonas gali taip nuostabiai kvepėti ir traškėti. Taip, prekybos centruose galite nusipirkti labiausiai neįprastus duonos gaminius, tačiau jie neturi pagrindinio komponento – meilės.
Iš tiesų, būtent dėl šio komponento naminiai kepiniai yra tokie neįtikėtinai skanūs. Pagal šį receptą paruoštas batonas yra kvapnus, skanus, su subtiliu kvapu ir gardžia plutele…
Jums reikės:
- 250 g miltų
- 6 g sausų mielių
- 4 g druskos
- 30 g sviesto arba margarino
- 100 ml pieno
- 50 ml vandens
Sutepti:
- 1 kiaušinio trynys
- 5 g pieno
Gaminimas:
Dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus, įpilkitesviesto, pieno ir vandens.
Išmaišykite tešlą. Įdėkite ją į dubenį, šiek tiek suteptą augaliniu aliejumi, uždenkite plėvele ir padėkite į šiltą vietą 30 minučių.
Po 30 minučių išimkite ir minkykite tešlą. Vėl uždenkite dubenį su tešla ir padėkite į šiltą, vietą dar 1 valandai.
Iš tešlos pradėkite formuoti kepalą. Pabarstykite darbinį paviršių miltais.
Tokiu būdu suformuotą kepalą sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Uždenkite rankšluosčiu ir vėl palaukite 30 minučių.
Aštriu peiliu padarykite būdingus pjūvius įstrižai į kepalo paviršių. Paviršių padenkite kiaušinių tryniu, sumaišytu su pienu.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Įdėkite į įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Paruoštą kepalą atvėsinkite ir pjaustykite!
Naminės baltos duonos receptas. Nebereikės pirkti parduotuvėje!
Ar pasiilgote šviežios duonos aromato? Išsikepkite duonos namuose!
Sudėtis:
0,5 l virinto šilto vandens
2 šaukšteliai druskos
6 šaukšteliai cukraus
3 šaukštai aliejaus
2 šaukšteliai sausų mielių
1 kg kvietinių miltų
Gaminimas:
Visus ingredientus kruopščiai sumaišykite ir sudėkite į formą.
Daugiau informacijos apie baltos duonos kepimą žiūrėkite vaizdo įraše.