Šaldyti kiaušiniai yra patogu ir praktiška! Juos galite naudoti daug ilgiau ir daug įvairiau. Sužinokite, kaip tai padaryti ir kur panaudoti.
Svarbiausia prieš užšaldant yra sandariai uždengti plėvele. Jei šaldote valgomus produktus, geriau sudėti visą dėklą į maišą. Bet kokiu atveju padėkliukus išvalykite vandenilio peroksidu arba dėkite į mikrobangų krosnelę 10–15 sekundžių dezinfekavimui. Taip pat nepamirškite periodiškai pakeisti dėklų į naujus.
Jei turite daugiau maltos mėsos, galite pasiruošti mažus kotletukus, kuriuos užšaldysite atskirai ir galėsite naudoti gaminant koldūnus ar sriubas.
Jei grįžote iš parduotuvės ir pamatėte, kad kiaušiniai įskilę, neskubėkite jų išmesti, atskirkite trynius nuo baltymų ir supilkite į įdėkliukus, žinoma, nepamirškite apie plėvelę. Tokie kiaušiniai yra naudingi gaminant ir gali būti laikomi iki kelių mėnesių!
Dėkle taip pat galite užšaldyti uogas ir citriną. Į dėkliuką su virintu vandeniu galite šaldyti ledo kubelius su citrina. Patogu ir naudinga!