Kad peršaltumėte, kartais užtenka vienos akimirkos. Tačiau gydymo procesas neretai užtrunka kur kas ilgiau. Kaip itin sparčiai atsikratyti peršalimo, pasakoja Kardifo universiteto Tyrimų centro profesorius Ronas Ecclesas.
Anot specialisto, iškart atsibudus ryte reikia išsimaudyti po karštu dušu. Tada pusryčiams valgykite košę su uogomis. Šiek tiek vėliau penkias minutes palaikykite galvą virš karšto vandens garų. Tai padės sušildyti gleivinę.
Pietums reikia pasivaikščioti gryname ore. Po to, net jei nėra apetito, būtina valgyti šiek tiek mėsos, kad būtų papildytos baltymų atsargos. Visą dieną būtina gerti daug skysčių. Kai kurios arbatos, pavyzdžiui, ramunėlių, puikiai prisideda prie spartaus gijimo.
Vakarienei rinkitės maistą su čili ar kariu. Šie prieskoniai naikina bakterijas.
Prieš miegą patariama išsimaudyti karštoje vonioje. Miegoti reikia mažiausiai aštuonias valandas.
Būkite sveiki!
Sužinokite, kokie maisto produktai silpnina imunitetą. Venkite jų!
Pavasarį, ypač plintant gripui ir ypač koronavirusui, mums visiems svarbu turėti stiprų imunitetą. Juk būtent imuninė sistema padeda mūsų kūnui atlaikyti infekcijas, kurios gali sukelti ligas. Mes jau kalbėjome apie tai, kaip galima sustiprinti imunitetą. Bet ar žinojote, kad kiekvieną dieną mes valgome maisto produktus, kurie pamažu silpnina mūsų imunitetą ir daro mus silpnesnius? Išbraukdami šiuos produktus iš mitybos ar bent sumažindami jų vartojimą, galite žymiai pagerinti savo sveikatą ir rečiau susirgti.
Žemiau kalbėsime apie kenksmingiausius imunitetui produktus, o dabar prisiminkime, kaip sustiprinti imunitetą. Tai galima padaryti grūdinantis, reguliariai mankštinantis ir, žinoma, palaikant teisingą režimą bei mitybą. Pavyzdžiui, vietoje banalios juodosios arbatos galite pereiti prie tokių, kaip arbata su avietėmis, serbentais, citrina ir imbieru. Taip pat, pasak dietologų, galima pagerinti organizmo atsparumą infekcinėms ligoms, naudojant viso grūdo grūdus. Nepamirškite apie česnaką, kuris nuo seno buvo rekomenduojamas ligų prevencijai.
Kodėl sūris yra žalingas?
Norint sustiprinti imunitetą, būtina ne tik valgyti sveiką maistą, bet ir atsisakyti kenksmingo. Sūris, kuriame yra daug bakterijų, yra laikomas vienu iš imunitetą žalojančių maisto produktų. Mažais kiekiais jis yra nekenksmingas žmogaus organizmui, tačiau jei sūrio yra per daug, jie gali sunaikinti visus gynybos mechanizmus. Todėl, jei norite turėti stiprų imunitetą, geriau sumažinti jo vartojimą arba visiškai atsisakyti sūrio.
Kas yra kenksminga dešra?
Daugelis žmonių mėgsta dešrą, nes ją lengva valgyti. Iš tiesų, kas gali būti lengviau, nei paimti duonos gabalėlį, supjaustyti griežinėliais dešrą ir mėgautis skaniu patiekalu? Žinoma, jūs pajusite malonumą, tačiau nei jūsų skrandis, nei imuninė sistema nepadėkos jums už tai, kad valgėte dešreles. Šiuose produktuose yra daug medžiagos, vadinamos mononatrio glutamatu, dėl kurio organizme gali trūkti vitaminų. Todėl, jei jums svarbu stiprus imunitetas, atsisakykite dešros ir geriau pereikite prie tikros mėsos.
Alkoholio žala
Mums visur pasakojama apie alkoholio žalą, bet laikas nuo laiko žmonės vis tiek jį vartoja. Yra net mitas, kad alkoholis padeda sušildyti kūną ir išgydyti beveik bet kokį įprastą peršalimą. Bet iš tikrųjų ligos gali kilti vien dėl besaikio alkoholio vartojimo, nes tai silpnina imuninę sistemą. Manoma, kad alkoholis į žmogaus organizmą išskiria nuodingas medžiagas ir jis lieka be jokios apsaugos nuo infekcinių ligų.
Kaip matote, mūsų maisto racione yra labai daug destruktyvių produktų.