Šiam prancūziškam receptui geriausiai tinka kiaulienos nugarinė, tai yra, juosmeninė kiaulienos skerdena. Mėsa užpilama svogūnais ir sūriu.
Būtinai pabandykite paruošti šį patiekalą! Mes drįstame manyti, kad jis taps vienu mylimiausių jūsų namuose …
Taigi jums reikės:
- 3 šaukštai sviesto;
- 2 plonai pjaustytų svogūnų;
- ½ šaukšto jautienos sultinio;
- 1,5 kg nugarinės;
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- 1 šaukštelis druskos;
- ¼ šaukštelio juodųjų pipirų;
- 1 šaukštelis Itališkų žolelių;
- 2 puodeliai tarkuoto sūrio.
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 230 ° C.
Ištirpinkite sviestą didelėje keptuvėje.
Įdėkite svogūnus ir supilkite jautienos sultinį ir troškinkite, kol svogūnai taps rudi ir minkšti (maždaug 15–20 minučių). Įdėkite paruoštus svogūnus į dubenį ir uždenkite, kad neatvėstų.
Padėkite mėsą ant pjaustymo lentos ir, laikydami peilį lygiagrečiai lentai, supjaustykite išilgai, atsitraukdami maždaug trečdaliu iš apačios ir 2,5 cm atstumu nuo priešingo krašto.
Sulenkite mėsą kaip knygą. Atlikite antrą pjūvį storojoje pusėje, horizontaliai link pirmosios. Negalima perpjauti, sustokite maždaug 2,5 cm atstumu nuo priešingo krašto. Apvyniokite šį kraštą, kad gautumėte vieną ilgą mėsos gabalą.
Mėsą uždenkite maistine plėvele ir išmuškite plaktuku iki 8 mm storio.
Mažame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, druską, pipirus ir itališkas žoleles. Šiuo mišiniu įtrinkite mėsą iš abiejų pusių. Sudėkite pusę svogūno ir pusę sūrio.
Įdarą išskirstykite po visą mėsos plotą. Tvirtai susukite ritinėlį ir sutvirtinkite virtuviniu siūlu.
Įdėkite mėsą į keptuvę ir kepkite 5 minutes iš kiekvienos pusės. Tiesiog apsukite mėsą 4 kartus.
Įdėkite keptuvę į orkaitę ir kepkite 25–40 minučių. Retkarčiais užpilkite mėsos išsiskyrusias sultis.
Pakelkite orkaitės temperatūrą. Pabarstykite mėsą likusiais svogūnais ir sūriu ir kepkite dar 5 minutes arba kol sūris išsilydys ir paruduos.
Kiaulienos nugarinė paruošta, supjaustykite ir patiekite kol šilta.