Šokolado aistros neįmanoma ignoruoti! Šis šokoladinis pyragas su puikiai subalansuotu receptu tenkins net pačius sudėtingiausius gurmanus. Būtinai išbandykite šį puikų receptą!
Sudėtis:
- 1 puodelis miltų;
- 1 puodelis cukraus;
- 1/2 puodelio nesaldintos kakavos miltelių;
- 3/4 arbatinio šaukštelio kepimo milteliai tešlai;
- 3/4 arbatinio šaukštelio soda;
- 1/2 šaukštelio rupios druskos;
- 1 didelis kiaušinis;
- 1/2 puodelio pieno;
- 1/4 puodelio augalinis aliejus;
- 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto;
- 1/2 puodelio karšto vandens (kavos).
Kremas
- 1 puodelis šokolado gabaliukų
- 1/2 puodelio grietinės;
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto.
Paruošimo būdas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Paimkite stiklo ar keramikos kepimo indą ir padenkite jį kepimo popieriumi, tada sviestą ištepkite su teptuku.
- Maišytuvo dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kakavos miltelius, kepimo miltelius, sodą ir druską.
- Įpilkite kiaušinį, pieną, augalinį aliejų ir vanilę, tada sumaišykite maišytuvą mažu greičiu, kol tešla bus sklandi.
- Į mišinį įpilkite verdančio vandens ir švelniai sumaišykite – tešla bus labai plona.
- Paruoštą formą užpildykite tešla. Kepkite 35-40 minučių, patikrinkite tešlą pasirengimui mediniu dantų krapštuku, jei ant jo nėra pėdsakų – pyragas yra pasiruošęs!
- Tortą atvėsinkite 10 min., Tada tęskite vėsinimo procesą.
- Kepant kepinius, turėsite laiko gaminti grietinėlę. Mikrobanginėje krosnelėje lydykite šokolado gabaliukus.
- Įdiekite mikrobangų krosnelę 500 W ir patikrinkite kas 30 sekundžių, kol pasirodys pilnas išsilydimas
- Į lydytą šokoladą įpilkite grietinės ir vanilės, tada sumaišykite.
- Aptepkite pyragą gautu kremu ir atvėsinkite.
Skanaus!