Cukinijų sezonas gali tęstis visus metus, todėl mes paruošėme jums keletą receptų, kuriuose naudojama ši sveika daržovė. Juk jūsų meniu turėtų būti įvairus! Atkreipkite dėmesį, kad šiuose receptuose cukinijos nėra kepamos keptuvėje, o kepamos orkaitėje, todėl jos yra ypač vertingos, nes visos naudingos medžiagos yra išsaugomos. Patiekalai iš cukinijų yra tikrai sveiki, tad turėtumėte juos valgyti dažniau!
Traškios cukinijos
Ingredientai:
- 2 mažos cukinijos;
- 3–5 šaukštai miltų;
- augalinis aliejus;
- druska, pipirai, prieskoniai – pagal skonį;
- grietinė;
- pora česnako skiltelių;
- žalumynai.
Gaminimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir padėkite joje kepimo skardą, kad ji įkaistų.
- Cukinijas supjaustykite maždaug 1 cm storio žiedais. Jei jos turi storą žievelę, tada geriau ją nupjaukite.
- Į stiprų plastikinį maišelį, o geriausia į du, įberkite druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių ir miltų. Sumaišykite ir stipriai pakratyti turinį.
- Įdėkite supjaustytą cukinijas į maišą, bet nesuspauskite, turi lik vietos. Sandariai susukite ir keletą kartų gerai papurtykite, kad miltai su kitais ingredientais uždengtų cukinijos paviršių. Paprastai tai daroma labai greitai ir lengvai.
- Atsargiai išimkite karštą kepimo formą, sutepkite ją augaliniu aliejumi ir sudėkite cukinijas ant jos vienu sluoksniu. Įdėkite į orkaitę ir kepkite 10-12 minučių. Kai jos paruduos iš vienos pusės, nuimkite, apverskite ir pašaukite vėl tokiam pat laikui.
- Jei orkaitė turi grilio funkciją, galite ją įjungti 3 minutėms prieš baigiant kepti.
Traškios cukinijos paruoštos! Jos gali būti patiekiamos lygiai taip pat arba galite pasigaminti grietinės padažo. Norėdami tai padaryti, išspauskite porą česnako skiltelių per spaudą, smulkiai supjaustykite žalumynus ir sumaišykite su grietine.
Keptos cukinijos
Tai dar vienas receptas, kuriame galite naudoti aukščiau aprašytą grietinės padažą, taip pat orkaitėje keptą cukiniją. Tačiau yra keletas niuansų, kurie išskiria šį patiekalą.
Ingredientai:
- 2 mažos cukinijos;
- augalinis aliejus;
- grietinė;
- pora česnako skiltelių;
- žalumynai;
- druska, pipirai, prieskoniai – pagal skonį.
Gaminimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
- Cukiniją supjaustykite žiedais.
- Sumaišykite augalinį aliejų su druska, pipirais, mėgstamomis džiovintomis žolelėmis ar kitais prieskoniais.
- Cukinijos žiedus sumaišykite su aliejumi, kad kiekvienas žiedas būtų padengtas mišiniu.
- Dėkite ant kepimo skardos ir 10–15 minučių pašaukite į orkaitę.
- Pasigaminkite grietinės padažą.
- Sudėkite keptas cukinijas į gilią keptuvę, užpilkite grietinės padažu. Troškinkite ant silpnos ugnies arba pašaukite į orkaitę. Svarbiausia – užvirinti ir po to troškinti 5–10 minučių nuolat maišant.
Lengvi ir paprasti patiekalai iš cukinijų! Dalinkitės su draugais šiais puikiais receptais!