Pyragas „Paukščio pienas“ yra labai gardus, o svarbiausia – nesunkiai pagaminamas. Tad net jei tingisi, imkitės darbo ir galėsite greitai skanauti gardų desertą!
Sudėtis
- 350 g šokoladinių sausainių
- 1 šaukštelis kavos
- 0,5 šaukšto vandens
Įdarui
- 200 ml grietinėlės
- 180 g sviesto
- 1 skardinė kondensuoto pieno
- 11 g želatinos
- 0,5 šaukšto vandens
Glajui
- 150 g šokolado
- 5-6 šaukštai pieno
Gaminimas
Į grietinėlę įberkite cukraus pudros ir išplakite.
Išplakite minkštą sviestą, supilkite kondensuotą pieną ir plakite dar 1-2 minutes.
Pamažu gautą masę supilkite į išplaktos grietinėlės masę. Gerai išmaišykite. Toliau paruoškite želatiną pagal instrukcijas ir supilkite į masę.
Surinkite pyragą. Dėkite sluoksnį sausainių. Apšlakstykite kava.
Tolygiai paskirstykite kremą.
Vėl uždėkite sausainių sluoksnį ir apšlakstykite kava. Padėkite pyragą į šaldytuvą 3-4 valandoms, o geriausia – per naktį.
Paruoškite glajų. Sumaišykite šokoladą su pienu ir ištirpinkite vandens garų vonelėje. Tada juo apliekite atšalusį ir sustingusį pyragą.
Viskas, pyragas „Paukščio pienas“ jau gali būti tiekiamas ant stalo.