Galbūt norisi išmėginti ką nors nauja? Pyragas „Antklodėlė“ puikiai tam tiks! Šis desertas išsiskiria ne tik puikiu skoniu, bet ir šiek tiek įdomesne išvaizda. Patiks visiems smaližiams!
Sudėtis
- 5 kiaušiniai
- 220 g miltų
- 180 g cukraus
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 0,5 stiklinės gazuoto vandens
- 0,5 stiklinės aliejaus
- 3 šaukštai kakavos
Įdarui
- 500 g minkšto sūrio
- vanilinio pudingo
- 100 g cukraus
Gaminimas
Atskirkite kiaušinio baltymus ir trynius. Baltymus išplakite su cukrumi, sudėkite trynius ir aliejų bei vandenį. Į tešlą išsijokite miltus, kepimo miltelius bei kakavą ir švelniai išmaišykite. Supilkite į kepimo skardą (26 x 37 cm), išklotą kepimo popieriumi.
Sūrį sumaišykite su pudingu ir cukrumi. Sudėkite į konditerinį maišelį ir vertikaliai bei horizontaliai išspauskite juosteles ant tešlos, kad susidarytų tinklelis. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Pyragas „Antklodėlė“ taps mažu džiaugsmu kiekvienam!