Daugelis namų šeimininkių net neįtaria, kad net be kiaušinių gali gautis tobulai skanūs ir purūs blynai, kuriems nebus abejinga visa šeima.
Kefyras tešloje, blynus padaro minkštus ir purius, kaip pūkas. Išoriškai ir pagal skonį jie primena mielinius, tačiau jie pagaminami daug greičiau. Puikus pusryčių pasirinkimas.
Jums reikės:
- 250 ml kefyro
- 200 g miltų
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
- 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
- aliejus kepimui
Gaminimas:
Į dubenį supilkite šiltą kefyrą, įpilkite druskos ir kepimo miltelių. Įpilkite cukraus, tada palaipsniui įberkite išsijotus miltus ir šluotele maišykite tirštą, klampią tešlą.
Leiskite tešlai pastovėti apie 5 minutes, o tuo tarpu įkaitinkite aliejų keptuvėje. Į keptuvę įpilkite maždaug šaukštą tešlos ir kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
Labai puikūs blynai yra paruošti. Dėl to, kad recepte nėra kiaušinių, blynai net antrą dieną išliek labai minkšti.