Ypač skanūs marinuoti kopūstai su burokėliais mano namuose atsirado netikėtai, kai receptu pasidalino draugas, kuris gyvena Tbilisyje. Ir visai neseniai nusprendžiau jų pasigaminti- vyro gimtadieniui. Tik receptas šiek tiek pakeistas. Pasirodė tiesiog puiku – skanu, sultinga ir aštru!
Puikus šio užkandžio dalykas yra tai, kad juos ilgą laiką galima laikyti šaldytuve ir kopūstai nesuges, vis dėlto šeima juos suvalgė per porą dienų!
GRUZINIŠKAI MARINUOTI KOPŪSTAI SU BUROKĖLIAIS
Jums reikės:
- 2,5 kg baltųjų kopūstų
- 1 burokėlis
- 12 skiltelių česnako
- 1 aitriojo pipiro ankšties
- 12 žirnelių juodųjų pipirų
- 2 šaukštai druskos
- 2 l vandens
Gaminimas:
Pirmiausia paimkite puodą, kuriame užvirsite vandenį, į jį įpilant šiek tiek druskos. Rezultatas yra sūrymas.
Kopūstus nuplaukite ir supjaustykite dideliais gabalėliais, išsaugodami dalį šerdies. Burokėlius nulupkite ir supjaustykite į apskritimus, papriką taip pat supjaustykite mažais gabaliukais, nulupkite česnaką.
Dabar mums reikia gana talpaus indo, pirmiausia reikia sudėtį į jį kopūstus, tada burokėlius, tada česnaką, juoduosius pipirus, žirnius, paprikas. Ir taip toliau, iki pačio indo viršaus reikia palikti apie 5 centimetrus.
Puodą užpilkite paruoštu sūrymu. Lėkšte prislėkite visus produktus ir uždenkite indą dangčiu. Raugintis kopūstus palikite 4–5 dienas. Štai, marinuoti gruziniški kopūstai paruošti.
Patiekti užkandį galima su mėsa, bulvėmis, žuvimi. Prieš patiekiant patiekalą galima papuošti smulkiai supjaustytais žaliaisiais svogūnais ir žolelėmis!