Traškūs išorėje ir minkšti viduje prancūziški rageliai. Jie akimirksniu dingsta iš lėkštės, o gardus aromatas dar ilgai išlieka visuose namuose.
Kad tešla būtų ypač minkšta viduje, būtina į ją įmaišyti taukų. Daugelis žmonių su šiuo kaimo virtuvių gaminiu elgiasi nepasitikėdami, tačiau, patikėkite manimi, rezultatas yra vertas rizikos!
Taukai yra geri dėl kelių priežasčių. Pirma, tai yra vieni iš nedaugelio riebalų, nebijančių aukštos temperatūros ir nesusidarančių į kancerogenus, antra, jei jų pridėsite į tešlą, ji bus šiek tiek drėgna ir ilgai nesukietės.
PRANCŪZIŠKI RAGELIAI
Jums reikės:
- 140 g sviesto
- 60 g taukų
- 400 g miltų
- 100 g grietinės
- 100 ml pieno
- 2 tryniai
- 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
Gaminimas:
Padėkite taukus ir sviestą 1,5 valandos į šaldiklį. Sušalusius ingredientus supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite su miltais. Maišykite, kol susidarys maži trupiniai.
Atskirame dubenyje sumaišykite grietinę, pieną, trynius ir citrinos sultis. Supilkite į miltus ir greitai išminkykite tešlą.
Tešlą 1 valandai padėkite į šaldytuvą. Tuo tarpu įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Padalinkite tešlą į 6 dalis. Kiekvieną iškočiokite ir supjaustykite į sektorius.
Ant kiekvieno sektoriaus peiliu patepkite įdarą. Tiršta uogienė yra tobula. Pirmiausia susukite kaip saldainį, užspauskite įdarą viduje, tada vyniokite laisvai, bet galiuką tvirtai prispauskite. Visus ragelius sudėkite galiukais į apačią ant kepimo įtiestos skardos. Kepkite 180 laipsnių 18 minučių. Pabarstykite paruoštus ragelius su cukraus pudra.
Prancūziški rageliai yra paruošti, juos jau galima patiekti su pienu, arbata ar kava. Tai skonis, kuris neliks abejingų!